Theater Producties Wittermans

Theater Producties Wittermans is het jongste theater fenomeen uit het noorden.

Maker en acteur Mads Wittermans is de stuwende kracht achter dit spraakmakend gezelschap. Sinds 2021 is Theater Producties Wittermans het vaste huisgezelschap van Theater De Koornbeurs in Franeker. Op een fantastische plek wordt samen met nieuw aanstormend talent en met reeds door de wol geverfde theaterkunstenaars gewerkt aan voorstellingen die verrassend en meeslepend, dan wel indringend en ontroerend zijn.   

Mads Wittermans is onder andere bekend van film en tv. Hij was te zien in de series Penoza, Er Komt een Man Bij De Dokter, de videolandhit De 12 van Schouwendam en in de films Van God Los en Baantjer Het Begin.

Vader en Zoon

Vader en Zoon
Foto: Tryater

Joop en Mads Wittermans in een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten

Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans Vader en zoon. Nu staan ze weer samen op het toneel, maar er is het nodige veranderd! In de voorstelling van toen had pa last van een midlifecrisis en weigerde zoon, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij. Anno 2021 hikt de zoon tegen een midlifecrisis aan en lijkt hij conformist te zijn geworden. Terwijl in vader de anarchist ontwaakt; hij zet zich af tegen alle regels die het ouder worden en de naderende dood met zich meebrengen. De rollen zijn dus volledig omgedraaid, of ligt het toch anders?

Zes schrijvers (Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman) schreven nieuwe teksten. Door Jan Veldman en regisseur Liesbeth Coltof zijn deze kunstig met elkaar vervlochten. Vader en Zoon is een spel tussen feit en fictie, toen en nu. Het is een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten.

Vader en zoon is een co-productie van Tryater en Theater Producties Wittermans.

Speeldata

Tekst Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman
Spel Joop Wittermans, Mads Wittermans
Regie Liesbeth Coltof
Dramaturgie Jan Veldman
Vormgeving Guus van Geffen
Kostuums Mathilde van der Hoop
Techniek Martin J. A. Lambeek
Verkoop Bos Theaterproducties